Valpreventie Check

2 t/m 8 oktober is de landelijke valpreventie week.

Tijdens deze week is er extra aandacht voor preventie van vallen zo ook bij Fysiotherapie Cleijn Duin. Naarmate wij als mensen ouder worden neemt de spierkracht en coördinatie af waardoor het bewegen kan veranderen. Daarnaast zijn er bij ouder worden ook veranderingen in het zenuwstelsel waardoor de reactiesnelheid kan afnemen.
Misschien heeft u dit feilloos in de gaten, maar vaak merkt u het niet direct als u minder goed gaan bewegen.

Op maandag avond 2 oktober staan wij voor u klaar om  uw valrisico in kaart te brengen. Wij zullen daarbij een vragenlijst afnemen, één of enkele testen bij u afnemen en indien van toepassing ook kijken naar de instelling uw rollator. Vanuit de uitslagen kunnen wij aangeven of u een (verhoogd) valrisico heeft.

Na de uitslagen van de testen krijgt u van ons een persoonlijk advies om vallen te voorkomen. Spierkracht, coördinatie en balans kunt u blijven trainen en wij kunnen u daarin helpen met raad en daad.

Graag zien wij u op maandag avond 2 oktober tussen 17.30 en 18.30 uur om u geheel vrijblijvend en gratis te adviseren over valpreventie. In verband met de verwachte drukte verzoeken wij u vooraf even contact op te nemen met de praktijk en een tijd te reserveren.

Vriendelijke groet,
Team Fysiotherapie Cleijn Duin
Tel 071 4071680